top of page

OM AT BO HER

Fysiske rammer

Botilbuddet er beliggende i Utterslev, en hyggelig mindre by tæt ved Nakskov på Lolland. Her er byens gamle skole indrettet med moderne 1- og 2-værelses lejligheder med bad og køkken på ca. 60 kvm. Der er desuden et fælleshus, hvor beboere og personale mødes til spisning og diverse fælles aktiviteter.

 

Til bostedet hører fælles vaskeri, og desuden er der gymnastiksal, fodboldbane, værksteder og aktivitetsrum med bordtennis, fodboldspil, m.m.

 

Beliggenheden i en mindre by, hvor der før har været et lignende botilbud, er særdeles velegnet til vores målgruppe. Her er fred og ro, og man har mulighed for at være sammen med andre og alligevel kunne trække sig tilbage til sit eget.

 

Lejlighederne er nye og moderne indrettet med egen indgang. Der er 3 km til nærmeste indkøbssted og der går bus lige til døren.

 

Vi har her i disse rolige omgivelser perfekte betingelser for, at vore borgere kan få mulighed for at udvikle og socialisere sig i et mindre samfund.

Aktiviteter

Vi har indrettet et Hobby-Hus med mulighed for kreative sysler, som du kan se mere om på Aktivitet-siden her. Desuden kan man hygge sig med:

  • Bordtennis

  • Trampolin

  • Playstation

  • Wii-spil

  • Badminton

  • Fodboldbane

  • Styrketræning

Se mere i boksene herunder...

Muskler

 

I den nærliggende by Horslunde er der træningscenter med fitness maskiner og vægte til styrke- og konditionstræning. Her kan de beboere, der ønsker det, træne på egen hånd eller med en personlig coach, der kommer én gang om ugen, kører beboerne til træning og træner sammen med dem.

Hønsehold
 

Blandt de nyeste tiltag er indretning af en hønsegård, der gør os elvforsynende med friske æg. Beboerne sørger selv for at lukke hønsene ud og ind, fodre, samle æg og muge ud.

 

Det er en hyggelig beskæftigelse, der båder er nyttig og økonomisk, for hønsene er glade for at spise gammelt brød og madrester, så vi mindsker madspild.

Sådan kan du bo i vores...

Lejligheder

Glimt fra forskellige boliger

Fotograferet i 2012

Udflugter
 

Bostedets bus bliver flittigt benyttet både til daglige indkøb, til lejlighedsvis kørsel af beboere, der ikke kan benytte offentlige transportmidler, og til udflugter.

 

Lolland-falster har mange seværdigheder og udflugtsmål, hvoraf Knuthenborg og Lalandia nok er mest kendte. I Lalandia ligger også en populær biograf, som har været et yndet udflugtsmål, og desuden arrangeres der også længere ture til f.eks. København, hvor Planetariet og Den Blå Planet har været besøgt som en del af undervisningen i Særligt Tiilrettelagt Undervisning.

bottom of page